BIZALMI SZAKMABANK
                         
                                      Bizalmas interjúk bizalmi emberekkel


Kedves Háznéző! Nem, nem tudathasadásos állapot lapul a megszólítás mögött, vagyis nem magunkat szólítottuk meg, hanem Önt kedves Olvasó! A megszólításnál az a felismerés vezetett, hogy Ön, akihez most szólunk, ebben a pillanatban nem más, mint háznéző. Vagyis ennek a magazinnak a néz(eget)ője, olvas(gat)ója. A „Háznéző” név születésének és „ideológiájának” levezetése persze nem ennyire frappáns. Szó szoros értelemben köze nincs a háztűznéző kifejezéshez, mégis sokan játsszák el vele kapcsolatban ezt a szójátékot. Annyiban lehetne kapcsolódási pontot találni a háznéző és a háztűznéző szó között, amennyiben a kérőéknél való látogatás tüzetes, éppúgy egy vásárlás előtti ház megtekintése vagy egy lakás berendezése is aprólékos, már-már szőrszálhasogató módon történik. Ehhez szeretnénk minél több ötletelésre, továbbgondolásra alkalmat adni. 

Print

Minek a padlás, ha nincs rá szükség?


A „harmincfokos” ház

   Hol van az az idő, amikor nyáron az izzó cserepek alatt, „térdig" járva a padlás porában, tüsszentések közepette nyitogattuk a háncskosarakat, kopottas utazóbőröndöket és düledező tévés dobozokat. Kincsesláda volt mind, ahonnan könyvek, játékok, régi pénzek, ruhák és (nagy)szüleink ifjúkorát idéző (szerelmes)levelek kerültek elő.

A Csipkerózsika álmukat alvó tárgyak már csak az ébresztő csókot várták, hogy elkezdhessék második életüket. Felnyílt a nagymama egykori tolltartója és megtelt saját ceruzáinkkal, golyóstollainkkal. A nagypapa régi érméi és jelvényei pedig rövidnadrágunk zsebét húzták. Hol van már ez az idő? 

Register to read more...

Print

Színek megfelelő helyen és megfelelő mennyiségben

   

   Miután belefogtunk egy építkezésbe, átalakításba fontos átgondolnunk, hogy milyen legyen az a belső tér, ahol élünk, pihenünk, és ahol vendégeket fogadunk. Egy funkcionálisan jól megtervezett lakás is lehet rideg, barátságtalan, ezért egy sor fontos dolgot kell átgondolnunk, megterveznünk, hogy harmonikus lakásbelsőt tudjunk kialakítani. Milyen színűre fessem (tapétázzam) a falat, az ajtót? Milyen burkolatot válasszak? Átkárpitoztassam az ülőgarnitúrát, vagy újat vegyek? Milyen függöny és szőnyeg mellett döntsek?

 

Register to read more...

Print

Felkiáltójel az útkereszteződésben

 

Amit felrakott estig, nem omlott le reggelre

   

 

   Az építési előírások szigorúak. Ha nem tartjuk be őket, abból baj származhat. Például a hátsó kertet tilos beépíteni. És ha mégis megtesszük, abból semmi jó nem kerekedhet. E sárga tornyos ház építője mégis elfoglalta a hátsó kertet, méghozzá garázsokkal. És a haja szála sem görbült Hogy történhetett mindez? Sógora a város főépítésze? Á,dehogy.

 

 

Register to read more...

Print

Egy ház két korszaka


A kivitelezésnél tilos improvizálni!
     

 

A tíz éve kezdődött kalandos tervezés úgy indult mint a többi - meséli Dévényi Sándor építész. Az építtető sokat töprengett, míg végül a több változat közül a legkonszolidáltabbat választotta. Két lakrészt és egy kis üzletet szeretett volna építeni, de úgy gondolta, hogy egy ilyen bonyolultságú házhoz nem szükséges a kiviteli tervet is megrendelni.

 

 

Register to read more...

              

2019.05.25, Szombat

Van eladó háza?

ORIGO SPORT

BEJELENTÉS

Ha tud egy jó honlapot,
(az sem baj, ha az Öné :))
jelentse be! 

URL:*
Leírás:*
E-mail:*

 

TELEFONKÖNYVEK

Hajbeültetés

ÁLLÁS

IDŐJÁRÁSJELENTÉS

ÚTVONALTERVEZÉS

UTAZÁS

MENETRENDEK

BANKOK ÉS ÁRFOLYAMOK

APRÓHIRDETÉSEK

INGATLANOK

TŐZSDE

E-MAIL

EGÉSZSÉG

A torok gyógyítója

Vizet digitálisan

Új édesitőszer

AUTÓSTOP? NEM!

Legolcsóbb

HETEK

Visszafelé pörgő óra?

TOTALCAR

MA.HU

NEMZETI SPORT

Első a diszkréció

Stílus ami megszólít

Szeletek élvezete

CSOK-CSOK-CSOK-CSOK

MOZI

Bankárképzés

A fék nem játék!

CSAK FOCI

AjándékMagánregény

Opel nyári gumik

Elektromos autó

PORTFOLIO

ORIGO - SZÓRAKOZÁS

ÜZLETRÉSZ

ImpresszumAdatvédelmi szabályzatMédiaajánlat

Copyright © 1999-2018 Webmut@tó - Minden jog fenntartva

A Webmut@tó honlapján található szöveges tartalmak a Webmut@tó tulajdonát képezik,
melyek a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 3.0 Unported Licenc
alatt vannak. Másodközlés esetén feltüntetendő forrásoldal: http://www.webmutato.hu