A távoktatás mint kifejezés meglehetősen tágan és sokféleképpen értelmezhető. Általánosan elfogadott definíciója nem létezik, de röviden jellemezhető: a távoktatás a hagyományos oktatással megegyezően továbbra is a tanár és a tanuló közös munkájáról  szól, ahol a "tanár átadja az ismereteit és ezáltal befolyásolja a tanuló diákot, míg a diák befogadja az ismereteket és ezáltal elsajátítja a számára szükséges tudnivalókat. Az újdonságot az jelenti, hogy a tanár és a diák nem feltétlenül tartózkodik egy helyszínen és nem feltétlenül zajlik e két folyamat egy időpontban. És ez a fizikai valóság cseppet sem jelent hátrányt a tudás átadásában. Sőt!

Nyomtatás

Alaszkán sincsenek már távolságok


A szélsőséges időjárás a legnagyobb akadály

  
   Alaszka egyike a legritkábban lakott államoknak az Egyesült Államokban, a vidéki térségben nehéz megfelelő oktatást biztosítani az ott lakóknak - kevés a diák és képzett pedagógusból sincs elég. Ezen a helyzeten többféle, az internethez kapcsolódó metódussal próbálnak segíteni a helyiek.


 

 

Bővebben...

Nyomtatás

A Dátumvonal nem választ el


Óceániában leküzdik a távolságot

   

   A csendes-óceáni szigetek tanulói számára sokkal kézenfekvőbb megoldást jelent a műholdas hálózati rendszerek közvetítette oktatás, mint a hagyományos, régimódi iskolalátogatás. Az Óceánia szigeteit magában foglaló University of the South Pacific (USP) egyetem tevékenysége hatalmas, mintegy 33 millió négyzetkilométeres területet, 5 időzónát fog át a Csendes-óceánon. Az egyetemet működtető 12 szigetállamot ráadásul a Dátumválasztó vonal is elválasztja egymástól. 

 

Bővebben...

Nyomtatás

Vezetés biztonsági öv nélkül


Rutinszerzés a monitor előtt

   A szülők többsége előbb-utóbb szembesül azzal az óhajjal, hogy tinédzser gyermeke jogosítványt szeretne. A probléma még nem is ez, hisz mindenki így kezdte. A gond inkább az, hogy miként lehet húsz év vezetési tapasztalatot átadni csemeténknek, amikor ő csupán esténként szeretne kocsikázni barátaival? A fiatal, tapasztalatlan vezetők egyre növekvő száma pedig fokozott odafigyelésre inti a közútbiztonsági szakértőket.


Bővebben...

Nyomtatás

Távoktatás közelről


Legyőzhetőek a távolságok!

 
   A távoktatás létrejötte és elterjedése alapvetően három okra vezethető vissza: az általános igényként jelentkező oktatási költségek csökkentésére, egy új képzési forma iránti szükséglet kialakulására, valamint a modern kommunikációs technológiák megjelenésére az oktatás területén. Segítségével szélesebb körben biztosíthatóak a továbbtanulási lehetőségek, legyőzhetőek a távolságok, lehetővé válik az egyén számára a személyes kibontakozás, megvalósulhat az esélyegyenlőség, és létrejöhet a tömegképzés nagy népességű országokban.
 

Bővebben...

Nyomtatás

Multimédia készítés „házilag”


Mona Lisa egérrel

   Számítógép az osztályteremben!? Aligha akad pedagógus, akit ez a mondat hidegen hagyna. Van, aki bizakodva inkább felkiáltójellel, mások kételkedve inkább kérdőjellel fejeznék be e mondatot. Akad, aki reménykedve, akad, aki szorongva néz a felsejlő jövő elé. Gondolhatunk az ókori görög bölcsekre, akik árnyas olajfaligetekben sétálva vitatták meg tanítványaikkal a világ nagy kérdéseit és homokba rajzolt köreikkel évezredeken átívelő törvényszerűségeket fektettek le.

 

 

Bővebben...

              

2018.04.20, Péntek

Van eladó háza?

BEJELENTÉS

Ha tud egy jó honlapot,
(az sem baj, ha az Öné :))
jelentse be! 

URL:*
Leírás:*
E-mail:*

 

TELEFONKÖNYVEK

Hajbeültetés

ÁLLÁS

IDŐJÁRÁSJELENTÉS

ÚTVONALTERVEZÉS

UTAZÁS

MENETRENDEK

ORIGO SPORT

 

BANKOK ÉS ÁRFOLYAMOK

APRÓHIRDETÉSEK

INGATLANOK

TŐZSDE

E-MAIL

EGÉSZSÉG

HONLAP PANORÁMA

Válogatás érdekes külföldi
honlapokból.

Honlap a jövőből

Ha megadunk egy dátumot,  akkor megnézhetjük, hogy azon a napon milyen események lesznek a világon.
https://www.zapaday.com

A torok gyógyítója

IDŐJÁRÁS

 

Vizet digitálisan

Új édesitőszer

AUTÓSTOP? NEM!

Legolcsóbb

Hetek

 

Visszafelé pörgő óra?

TOTALCAR

 

Nemzeti Sport

 

MA.HU

 

Elektromos autó

Első a diszkréció

Stílus ami megszólít

Szeletek élvezete

CSOK-CSOK-CSOK-CSOK

Bankárképzés

MOZI

 

A fék nem játék!

CSAK FOCI

 

AjándékMagánregény

Origo - friss

 

Opel nyári gumik

PORTFOLIO

 

ÜZLETRÉSZ

 

MIT OLVASSUNK?

ImpresszumAdatkezelési szabályzatMédiaajánlat

Copyright © 1999-2018 Webmut@tó - Minden jog fenntartva

A Webmut@tó honlapján található szöveges tartalmak a Webmut@tó tulajdonát képezik,
melyek a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 3.0 Unported Licenc
alatt vannak. Másodközlés esetén feltüntetendő forrásoldal: http://www.webmutato.hu